
Με ανύπαρκτη οδική σήμανση, η αξιοποίηση του Θεάτρου θα παραμείνει μια «θολή» έννοια!
Όταν στις αρχές του 2011 ανακοινώθηκε επίσημα η ένταξη του αρχαίου θεάτρου στις χρηματοδοτήσεις του "Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς", χειροκροτήθηκε από τους πάντες, ως ένα από τα πιο αισιόδοξα μηνύματα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής…
Επειδή, λοιπόν η ιστορία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξαναγραφεί
[είτε «διορθώνοντας» τον Παυσανία που αναφέρει ξεκάθαρα ότι το επίνειο των Αιγειρών έχει το ίδιο όνομα με την πόλη ("XXVI. ες δέ τό επίνειον τό Αιγειρατών -όνομα τό αυτό ή τε πόλις καί τό επίνειον έχει--. επί θαλάσση μέν δή Αιγειράταις ουδέν εστιν ες μνήμην, οδός δέ εκ τού επινείου δύο σταδίων καί δέκα ες τήν άνω πόλιν"), με το σκεπτικό ότι κατά την παραμονή του στην περιοχή περί το 170 μ.Χ. δοκίμασε τον γλυκύτατο ντόπιο οίνο και «μπέρδεψε» τις λεύκες (Αίγειρους) με τις κατσίκες (Αίγες),
είτε καταγγέλλοντας τον Χαρίλαο Τρικούπη που το 1886 κατασκεύασε σιδηροδρομική στάση στην περιοχή τού Θολοποταμίτικου Αιγιαλού -όπου ευρίσκονταν τότε μερικά χειμαδιά- δίνοντάς του το όνομα Αιγείρα], το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να απαιτηθεί από κάθε αρμόδιο φορέα να προχωρήσει άμεσα η οδική σήμανση για την καθοδήγηση των επισκεπτών από τους κόμβους των εθνικών οδών στο θέατρο…
Για το θέμα, της απρόσκοπτης διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τις γέφυρες «νάνους» στον Κριό ποταμό, η ΕΡΓΟΣΕ από το 2004 έχει σχεδιάσει την εκβάθυνση της διάβασης του Κριού για όλα τα αυτοκίνητα. Φυσικά, πολλοί το γνώριζαν, αλλά το αποσιωπούσαν θέλοντας να το "πουλήσουν" μετά την ολοκλήρωση των ΕΡΓωνΟΣΕ ως έργο κατόπιν ενεργειών τους. Αυτό εξηγεί και γιατί -όταν (κάποτε) «έβρεχε» χρήμα και μελέτες- άφησαν ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες! (π.χ. αυτή την απόφαση 23/5/2012 κανείς μα κανείς ντόπιος ασχολούμενος με τα κοινά δε "θέλησε" να την αξιοποιήσει).
22-12-15 Κ.Ρ.